Stroom, stromen, stromend

- Bij het woord stroom denken we aan het internetcafé dat we veelvuldig bezoeken om onze weblog te eten te geven maar ook om allerlei spelletjes en spelen te verzamelen voor de dove kinderen van het internaat. Daar gaat heel wat tijd in zitten. Als je geluk hebt, heb je na een uurtje een aantal gegevens verzameld, maar het kan ook voorkomen dat je in een uur niet verder komt dan je mail checken. Als er stroom is. Want dat is altijd maar de vraag. Kom je binnen en het is rustig dan weet je hoe laat het is, geen stroom. Tussentijds kan de stroom ook uitvallen. Je krijgt dan een tegoedbon voor het aantal ongebruikte minuten.
- Het werk van een tandarts is ook voor een groot deel afhankelijk van stroom hebben we aan den lijve ervaren. Een vulling verloren. Op naar de tandarts. Aardige vent maar helaas met de mededeling dat er geen “power” is. We worden verzocht de volgende dag terug te komen. Een wandelingetje van drie kwartier. Dat doen we liever dan gebruik maken van de boda boda. Ach en onderweg is steeds wel iets te zien om even bij stil te staan. De volgende dag is er weer geen stroom. De vijfde keer komen we zonder enige verwachting terug. Maar wonder boven wonder ….stroom! Leo kan plaatsnemen in een stoel vastgezet op een pallet. Om hem heen op de grond pruttelende pannen met water met daarin allerlei instrumenten. Herma scherp toekijkend of er geen aids-dreiging in de lucht hangt. Het moet gezegd, de vulling wordt keurig aangebracht.

- Teveel stroom is ook mogelijk. In ons guesthouse hebben we een wonderbaarlijk kookapparaat, de ene helft bestaat uit twee kookpitten op gas, de andere helft heeft twee kookpitten op stroom. Het apparaat doet het geweldig goed. Eigenlijk tegoed. Want koken op de “stroomhelft” levert je elke keer een schok op. We zijn geschokt en laten dit apparaat maar links liggen.
- Het kan hier hozen. Het water komt met bakken uit de hemel. Stromen water. Gelukkig zijn de buien maar van korte duur. Maar vallen ze ’s nachts op de golfplaten van het dak dan is de slaap voorbij.
Stromend water is iets anders. Dat is luxe. De meeste mensen zijn aangewezen op het halen van water met een jerrycan bij een bron. Een heel karwei. Stromend water, luxe, wie staat daar in Nederland bij stil?

Geen reakties op “Stroom, stromen, stromend”

Geef een reaktie