Zie ginds komt de stoomboot!

Donderdagavond wonen we een scholingsavond van de veearts bij. Een zeer interessante avond. Heel duidelijk wordt dat je met de opzet en start van een geitenproject er niet bent. Er komt het nodige kijken bij het verzorgen van de beesten, de preventie tegen ziekten, op tijd vaccineren, ontwormen, enz. Hygiëne is belangrijk. Het terrein moet schoon zijn.

Het mooiste is een terrein aansluitend aan de stallen in acht vakken te verdelen. De geiten grazen overdag in een vak. Als dat kaal is gaan ze naar een volgend vak, enz. ‘s Nachts slapen ze dan in de stal. Een stuk grond van 100 bij 200 meter is beschikbaar. Maar dit moet dan omheind worden. Door het planten van bepaalde struiken binnenin ontstaan dan de verschillende vakken. Het is meer dan wenselijk naar de mening van de veearts om dit te realiseren. Voorlopig ontbreken daarvoor de centen.

Vrijdagochtend hebben we een ochtendcursus ’sign language’ voor ouders van dove kinderen gevolgd op de Bishop Westschool. Best pittig.
Vrijdagmiddag hebben we in de namiddag opnieuw een afspraak met de veearts. Hij zal de nieuwe serie geiten van een oormerk met naam voorzien. Voor het thuisfront willen we dat op de foto zetten. De veearts ia altijd stipt op tijd zoals hij ons eerder verteld heeft. Maar nou valt hij toch door de mand. We moeten meer dan twee uur op zijn komst wachten. Als de oormerken worden aangebracht is het inmiddels bijna donker zodat goed fotograferen lastig wordt.

Een aantal foto’s van de geiten met hun naam uit geitenproject 1 en 2 zijn nu ondergebracht in de rubriek ‘Recente foto’s’.

Vrijdag bereikt ons een bericht van de directeur van de TESO, de Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming, n.a.v een geplaatst bericht in de Texelse Courant. In Mukono zien  wij dagelijks een bus met het opschrift Teso Coach rijden. Voor ons aanleiding de bus te fotograferen en de foto’s, voorzien van een kort commentaar op te sturen naar de Texelse Courant. De redactie schreef hierover een artikeltje in de krant. Ook op de internetversie. Zie hieronder. De directeur van de TESO laat ons weten het bericht met foto gezien te hebben in de Texelse Courant en meldt ons een koninklijke gift van de zijde van de TESO uit waardering voor ons project. Chapeau!

Zaterdag is het de dag van afscheid nemen. Adieu, partir, c’est mourir un peu, zeggen de Fransen, afscheid nemen is een beetje sterven. Zo voelen wij het ook. Maar we komen terug!

Geen reakties op “Zie ginds komt de stoomboot!”

Geef een reaktie